“Komputer for alle” gør det igen og igen…

Computermagasinet for “den almindelige dansker” er langt fra på min favoritlæsningsliste. Som professionel i IT-branchen har jeg dog abonneret på magasinet, men det er slut nu.

Jeg har tidligere skrevet om – for mig – graverende fejl i “Komputer for alle” (se tidligere indlæg i bloggen her og her). Og nu er den gal igen – i det seneste nummer 12/2019 er der en artikel om at fjerne forudinstallerede programmer i Windows. I denne artikel rådes man til at fjerne programmer, der sørger for at holde produktspecifikke drivere o.lign. opdateret, hvilket i mine øjne er direkte forkert.

Jeg har endnu ikke mødt et opdateringsprogram fra en producent, som var direkte skadeligt for computeren. Bevares, de ligger ofte i baggrunden og forbruger lidt ressourcer på computeren, men de er nu meget nyttige til at holde f.eks. BIOS opdateret.

En enkelt fejl kan man måske lade passere, men når skribenterne på “Komputer for alle” på den måde laver fejl på fejl og i nogle tilfælde giver direkte forkerte råd til læserne, så er der en grænse for min tålmodighed. Og den er nået nu – jeg har opsagt abonnementet på “Komputer for alle” og jeg vil råde læsere af dette magasin til at tage artiklerne med et gran salt – de er ikke skrevet af folk, der er kvalificeret til at skrive seriøst om disse emner.

Og netop som jeg havde skrevet ovenstående, ankommer det sidste nummer af “Komputer for alle” i min postkasse. Og det første jeg læser i dette – anmeldelsen af printeren Brother DCP-J1100DW – er også fejlbehæftet. Det nævnes, at teksten i printerens display er på engelsk, hvilket ikke er rigtigt, idet det første man bliver spurgt om, når man tænder denne printer første gang, er, hvilket sprog, man ønsker og dansk er blandt mulighederne (jeg har denne model stående i udstillingen i butikken, så jeg er helt sikker på, at den skriver dansk i displayet – se også foto herunder…).

Leave a Comment