Kan din hjemmeside blive lukket uden varsel? Og hvad gør du så?
Hvis din virksomhed har en hjemmeside, så ligger den sikkert på et såkaldt webhotel hos en hosting-udbyder. Måske tænker du ikke til dagligt over, hvad du skal gøre, hvis hjemmesiden ikke virker mere, men det kan godt betale sig at tænke dette igennem.
Baggrunden er, at hjemmesider kan blive inficeret med malware (virus o.lign.). Sådanne infektioner kan skyldes mange ting, men en typisk kilde er manglende opdatering af den software, der udgør hjemmesiden. Hvis en hjemmeside bliver inficeret, så kan webhotellet lukke for adgangen til siden indtil infektionen er fjernet – og det gør de. Derfor bør man tænke en sådan situation igennem.
Følgende er nogle af de spørgsmål, man bør overveje – før hjemmesiden eventuelt bliver lukket:
- Hvad koster hver dag uden hjemmeside i tabt omsætning og negative indtryk?
- Hvem kan fjerne malware, så hjemmesiden kan åbnes igen og hvor lang tid tager det?
- Er der en regelmæssig backup af hjemmesiden i fald den skal genindlæses fra en backup?
En naturlig del af overvejelserne af ovenstående spørgsmål er, hvordan man kan minimere risikoen for, at ens hjemmeside bliver inficeret med malware. Som nævnt skyldes en stor del af infektionerne manglende opdateringer, så det er et godt sted at starte. Hvis virksomheden ikke selv er i stand til at installere opdateringer, så er det en god idé at få en anden virksomhed til det – det koster måske mindre end du tror.
Har du i øvrigt også overvejet, om dit webhotel kan blive for billigt? Som med så meget andet, så får man, hvad man betaler for, og ting som adgang til at snakke med en person hos webhotellet er ikke standard hos alle webhoteller. Det er værd at gennemgå webhotellets service-niveau og afstemme dette med ens behov og forventning en gang i mellem.
Hvis du føler at din virksomhed bør have en samarbejdspartner til at tage sig af vedligehold af din hjemmeside, så kontakt mig hos AGR Consult og lad os snakke om, hvordan dine behov kan opfyldes.