Tilskud til IT-support i private hjem

Det har i en del år undret mig, at man fra statens side giver tilskud til diverse opgaver i hjemmet (f.eks. rengøring og energiforbedringer i form af skattefradrag), men at der ikke tænkes på et lignende tilskud til IT-support i hjemmet. Med den stigende digitalisering i Danmark – det højeste niveau i verden så vidt jeg ved – er der en del medborgere, der føler sig hægtet af og ville kunne bruge hjælp. Nogle af disse kontakter et firma som mit, AGR Consult, mens andre føler, at det ville være ekstravagant og nok for dyrt for dem. Resulatetet er en gruppe af medborgere, der er – eller føler sig – hægtet af vitale dele af samfundet.

Jeg ser næsten dagligt eksempler på medborgere i alle aldersgrupper – dog nok specielt af den ældre generation – der har endog meget svært ved at få en computer til at gøre det, de gerne vil. Eksempler på, at det tager op mod et minut at indtaste adgangskoden til NemID og hvor det oftest ikke lykkes i første forsøg, med synlig frustration til følge. Eller eksempler på, at ens Netbank ikke virker rigtigt og man simpelthen ikke ved, hvor man skal begynde for at finde en løsning og ikke ved, hvem man kan kontakte i en sådan situation. Eller eksempler på, at man har fået oplyst af en offentlig myndighed, at man skal udfylde en bestemt formular på borger.dk og ikke rigtig ved, hvad man skal stille op med den information. For nogle er disse eksempler trivielle dagligdagssituationer, mens de for andre kan være uoverstigelige bjerge, som dog kan bestiges med en smule hjælp udefra.

Mit simple forslag til den kommende regering er at udvide den såkaldte Bolig Job Ordning med en kategori for IT-support i hjemmet. Ordningen er allerede fornyligt udvidet med fradrag for installation af bredbåndsforbindelser, så hvorfor ikke tage skridtet videre med fradrag for IT-support i hjemmet – en bredbåndsforbindelse er trods alt ikke meget værd, hvis man ikke kan bruge den til noget…

En sådan udvidelse af Bolig Job Ordningen vil have den yderligere fordel, at det vil give en del ældre medborgere mulighed for at udnytte ordningen bedre – denne befolkningsgruppe laver typisk ikke store boligforbedringer med store håndværkerfradrag til følge.

Leave a Comment