Valg af video-overvågning

Hvis du går med overvejelser om at anskaffe en løsning til video-overvågning til dit hjem eller din mindre virksomhed, så er der et stort udvalg af løsninger og du må ikke tro, at alle løsninger er nogenlunde ens, for så kan du nemt få anskaffet dig noget, der ikke har den funktionalitet, du forventer.

Det vigtigste valg

Hos AGR Consult sælger og rådgiver jeg om video-overvågning til private og mindre virksomheder. Efter min mening er følgende det første spørgsmål, du skal besvare for at indsnævre valgmulighederne:

Vil jeg kunne se alle kameraer på en skærm og optage alt, hvad der sker eller ønsker jeg kun at optage, når der er bevægelse?

Dette er det vigtigste valg at træffe idet svaret på dette spørgsmål afgør, hvilken teknisk løsning, der skal vælges. Og valget af den tekniske løsning dikterer nogle andre valg, som påvirker funktionalitet og fremtidige udvidelsesmuligheder.

Hvis du vil have en løsning, der optager bevægelse, er en løsning baseret på HomeMonitor produkterne et godt valg. HomeMonitor er nemt at installere og kræver ikke andet end kameraerne i eller udenfor bygningen idet alle optagelser gemmes på en fjernserver (i “skyen” som det hedder) og du har adgang til disse fra enhver computer, tablet og smartphone. HomeMonitor er en nem og relativt billig løsning, idet der ikke er nogen væsentlige skjulte omkostninger: Kameraerne bruger kun maksimalt 3,75W per kamera og lagringen i skyen er inkluderet i prisen for kameraet. Andre løsninger, hvor der tilbydes lagring af optagelser i skyen, er normalt forbundet med en ekstra omkostning til denne lagring og strømforbruget for en løsning med konstant lagring er væsentlig højere (se herunder).

Hvis du vil have en løsning, der konstant optager alt, hvad kameraerne ser og eventuelt kan vise dette på en skærm, så du hele tiden kan se, hvad der sker i og omkring bygningen, så vil en løsning med en form for lokal lagring være det rigtige. Lagring kan så være på en computer eller en såkaldt NAS men uanset hvilken form for lokal lagring, der vælges, så gælder det, at systemet skal være tændt 24 timer i døgnet og man skal være opmærksom på, at den lokale lagring kan stjæles og så har man ikke nogen beviser i form af optagelser fra kameraerne bagefter. Strømforbruget for lokal lagring kan også være ganske betydeligt med el-omkostninger fra ca. 350,- om året og opefter afhængigt at den valgte løsning. Der findes mange forskellige løsninger til video-overvågning med lokal lagring så ring til mig hos AGR Consult og få en snak om den rette løsning til dit behov.

Valg af kameraer

Valg af kameraer er ikke vanskeligt, hvis løsningen er baseret på HomeMonitor produkter. Alle HomeMonitor modeller hos AGR Consult har valg mellem trådløst eller kablet netværk og der findes kun modeller med HD billedkvalitet. Så det reelle valg står mellem indendørs eller udendørs kameraer og valget af de enkelte kamera er oftest baseret på, om kameraet skal placeres ude eller inde – og man kan sagtens blande de forskellige kamera-modeller. Bemærk, at den udendørs model har mulighed for strømforsyning via netværkskablet (PoE) så der ikke skal trækkes separat strøm til kameraet.

Hvis du bevæger dig udenfor HomeMonitor produkterne, så er der et bredt udvalg af kameraer. Uanset dit valg af kameraer skal du dog være sikker på, at kameraerne virker sammen med resten af løsningen. Det kan lyde trivielt, men det er det ikke.

Du kan heller ikke antage, at alle kameraer med samme basisspecifikation giver det samme billede. Herunder er et eksempel fra henholdsvis et “byggemarkedskamera” og et HomeMonitor HD Pro udendørs kamera, der umiddelbart har samme opløsning, dvs. 1MP HD. Begge kameraer var håndholdte ved siden af hinanden da disse billeder blev taget.

Det ses tydeligt, at billedet fra HomeMonitor HD Pro kameraet giver et meget bredere billedudsnit end byggemarkedskameraet, der kun fanger et lille udsnit af haven, der filmes ned i. I praksis kan jeg ikke se, hvad man reelt kan bruge byggemarkedskameraet til, når det har en så snæver billedvinkel som det er tilfældet her.

Få en fornuftig løsning

Snak med fagfolk før du køber, så du får en fornuftig løsning, som du bliver glad for. Video-overvågning kan købes for billigt og selv ikke dyre løsninger garanterer, at dine forventninger bliver indfriet. Kontakt mig hos AGR Consult for en snak om hvilken løsning, der er bedst for dig.

Leave a Comment