Husk dine adgangskoder!!!

Mange er af den opfattelse, at man bare kan få en ny adgangskode til en service på internettet, hvis man glemmer den. Dette er i princippet rigtigt, men der hvor det går galt for mange er, at de tror, at man kan ringe og snakke med nogen for at få en ny adgangskode – dette er langtfra altid tilfældet.

Hos almindelige danske virksomheder, som f.eks. teleselskaber, kan du nemt få en ny adgangskode til deres internettjenester og selvbetjeningsportaler. Du ringer til deres kundeservice og hvis du ellers nogenlunde kan sandsynliggøre, at du er den, du siger, du er, så kan du få en ny adgangskode udleveret i telefonen eller tilsendt med posten.

facebook-login-fejl

Men hvad gør du, hvis du mister adgangskoden til f.eks. din Google konto eller din facebook konto? Disse tjenester tilbyder ganske vist at hjælpe, men der er intet telefonnummer at ringe til. Her kommer dine kontaktoplysninger ind i billedet. Du er på et tidspunkt blevet bedt om at indtaste et telefonnummer og måske en alternativ e-mail adresse hos Google eller facebook – måske har du undret dig og ignoreret dette eller måske har du glemt alt om det og skiftet telefonnummer eller e-mail adresse siden dengang. Dette kan så vise sig at være et alvorligt problem, for Google og facebook antager at du som bruger har styr på disse oplysninger og de vil kun acceptere at kontakte dig på disse. Baggrunden er, at enhver kan komme og påstå, at de er en anden person, få udleveret en ny adgangskode og dermed stjæle en anden persons identitet på Google eller facebook – og dette prøver tjenesteudbyderne at undgå.

google-recovery-info

Hvis dine kontaktoplysinger hos Google eller facebook er forkerte, så er det meget svært at få en ny adgangskode og du mister dermed adgangen til kontoen. Google tilbyder dog at tage dig igennem en række spørgsmål, der skal hjælpe Googles automatiserede værktøj med at afgøre, om du faktisk er den, du udgiver dig for. Disse spørgsmål handler bl.a. om hvornår du oprettede din Google konto (måned og år – hvem kan huske det?), hvilke adresser du skriver e-mails til og tidligere adgangskoder, du kan huske. Jeg har forsøgt at hjælpe en del kunder igennem denne proces, men jeg har endnu ikke oplevet en person, der kunne svare tilstrækkeligt præcist på spørgsmålene til, at Googles værktøj ville acceptere det og sende en ny adgangskode.

Og du må ikke tro, at Google og facebook modtager automatisk opdatering om et nyt telefonnummer fra TDC eller lignende. Den eneste måde Google og facebook kan vide, at du skifter telefonnummer eller e-mail adresse, er ved, at du selv fortæller dem det i de forskellige konto-indstillinger hos Google og facebook. Disse ændringer skal så bekræftes, typisk ved at man skal klikke på et link i en tilsendt e-mail eller indtaste en kode fra en SMS.

Så husk dine adgangskoder!!! Jeg kan hjælpe med gode råd og installere et program på din PC, der kan holde styr på dine adgangskoder. Dette er mere sikkert end den lille bog med adgangskoder, som mange har liggende i nærheden af computeren – en indbrudstyv går ofte efter en sådan bog med adgangskoder, da den i de rette hænder kan være mere værd end smykker og elektronik. Kontakt mig hos AGR Consult hvis du vil have bedre styr på dine adgangskoder.

Leave a Comment