Behøver man antivirus på mobilen?

Mange tænker sikkert, at antivirus er til computere og ikke nødvendigt på en mobiltelefon. Men faktisk er en smartphone en ganske kraftig computer, der konstant er forbundet til internettet og dermed konstant er i fare for at blive angrebet.

Angrebene kan være apps med ondsindet funktionalitet (også kaldet malware), som man selv henter ned på mobilen eller det kan være ondsindet kode på inficerede websider, som man besøger på ens smartphone. Den sidstnævnte slags er der endnu ikke så mange eksempler på, men malware er der masser af eksempler på – dog primært på smartphones med Android styresystemet, som jeg kort vil forklare grunden til herunder.

Apples iOS enheder (iPhone og iPad) kan installere apps fra Apples App Store. Apple gennemgår og godkender hver eneste app, der udgives i App Store og selvom denne kontrol ikke er fejlfri, så er den dog et ganske godt værn mod malware. Apple iOS tillader ikke installation af apps på andre måder.

Microsofts Windows Phone tillader heller ikke installation af apps fra andre steder end deres egen Marketplace. Microsofts Marketplace fungerer i princippet som Apples App Store, hvor Microsoft skal godkende alle apps, der udgives på Marketplace. Heller ikke Microsoft er fejlfri, men processen er et godt værn mod malware.

Googles Android tillader derimod installation af apps udenom Google Play. Dette styres af en instilling i mobilen, men bare det, at mulligheden findes, gør, at malware til Android er flere gange mere hyppig end til iOS og Windows Phone. Google Play har i øvrigt nogenlunde samme godkendelsesprocedure som Apples App Store og Microsofts Marketplace.

Blandt andet på grund af Androids større risiko for angreb af malware som beskrevet herover har ESET prioriteret at udvikle en sikkerhedsløsning til Android. Populært kaldes dette et antivirusprogram til Android mobiler – ESET kalder det ESET Mobile Security.

Med ESETs licensmodel er det nemt at beskytte alle dine enheder, både Windows PC, Apple Mac og nu også Android mobiler. Du køber blot en ESET licens til det nødvendige antal enheder uanset styresystem og så kan du installere ESETs sikkerhedsløsning på det antal enheder, du har købt licens til. Og licenserne kan nemt flyttes uden at du skal forny licensen eller lignende, hvis du skifter en enhed, f.eks. hvis du får en ny computer eller en ny mobil.

Kontakt mig hos AGR Consult, hvis du er interesseret i en sikkerhedsløsning fra ESET. Se mere her:

Leave a Comment