Brug bare uoriginalt blæk og toner. Hvis du tør…

Firmaet HP – Hewlett Packard – har offentliggjort resultaterne af en undersøgelse om forbrugsstoffer til printere foretaget af en stor dansk virksomhed. Resultaterne er tydelige, og du har nok gættet, at det ikke faldt ud til kopiprodukternes fordel.

Virksomheden har kørt 2 måneder med kopiprodukter og 2 måneder med originale produkter og opsummeret de samlede erfaringer og omkostninger. Det var tydeligt, at brugen af kopiprodukter i printerne medførte flere udskriftsstop, dårligere printkvalitet og ekstra papirspild, altsammen til gene for brugerne. Så den lavere indkøbspris gav ikke en tilstrækkelig stor fordel til kopiprodukterne til at være besværet værd i den samlede vurdering.

Mine egne erfaringer som privatperson og som indehaver af AGR Consult, der hjælper virksomheder og private med alle slags IT-problemer inklusiv udskriftsproblemer, er, at kopiprodukterne ikke er værd at bruge. Jeg har selv forsøgt 3 gange med forskellige produkter og alle 3 gange har været en skuffelse.

Derfor spørger jeg altid kunder, der ringer med udskriftsproblemer, om de  bruger kopipatroner. Hvis svaret er ja, så undgår jeg helst opgaven, da problemet ofte skyldes kopipatronerne og skaden på printeren kan være uoprettelig. Når man som jeg i AGR Consult arbejder efter et “no cure no pay”-princip, så er sådanne opgaver ikke attraktive, da problemet ofte kun kan løses med en ny printer – og det er ofte en upopulær løsning…

Så gør dig selv en tjeneste og køb originalt blæk og toner til dine printere – hos AGR Consult eller hos en anden forhandler – for din egen skyld.

Leave a Comment