Er din nye app det, du tror, den er?

Som med stort set alt andet, så er der også svindlere, der har kastet sig over apps til mobiler. Specielt Android mobiler er udsatte, da der ikke er en godkendelsesprocess før en app frigives og derudover tillader Android installation af apps fra andre steder end Google Play, hvilket øger risikoen for, at svindlere har spillerum til at distribuere deres apps.

I denne artikel fra ESETs welivesecurity blog er emnet omtalt og der gives gode råd til, hvordan man kan prøve at undgå at blive narret af falske apps. Jeg har herunder nævnt et par af de gode råd, men som hovedregel gælder, at hvis det ser ud til at være for godt til at være sandt – så er det nok sådan og du bør ikke installere app’en.

Gratis udgave af populær app

Hvis der pludselig dukker en gratis udgave op af en populær app, der normalt koster penge, så er der grund til at være mistænkelig. F.eks. har app’en swiftkey været udsat for dette, hvor svindlerne havde “kopieret” den rigtige swiftkey app men tilføjet en skjult funktionalitet til at stjæle kodeord, som man indtaster på mobilens tastatur.

En længe ventet app dukker pludselig op før tid

Hvis en længe ventet app pludselig dukker op før den officielt annoncerede dato, så er der også grund til at være mistænksom. Check gerne udgiverens offcielle webside for information om fremskudt udgivelse før du installerer app’en.

De nævnte gode råd gælder i øvrigt ikke kun på en Android mobil. Svindlere udnytter alle muligheder for at sprede deres svindel via programmer (eller apps) så du skal også være varsom på din PC eller Mac – det er ikke alt, der glimter, der er guld. Et godt sikkerhedsprodukt på din computer eller smartphone kan spare dig for mange ærgrelser – ESET sikkerhedsprodukter, der forhandles af bl.a. AGR Consult, er et godt eksempel på dette.

Hvis du ønsker rådgivning om sikkerhed eller eventuelt ønsker at prøve ESET’s sikkerhedsprodukter til PC, Mac og Android mobiler, så kontakt mig hos AGR Consult.

Leave a Comment