“Goddag, jeg ringer fra Microsoft og din PC har et problem”

Er du nogensinde blevet ringet op af en person, der hævdede at være fra Microsoft eller ringede på vegne af Microsoft? Det er desværre et meget almindeligt svindelnummer i engelsksprogede lande, at en engelsk-talende person (ofte med indisk accent) ringer og udgiver sig for at være fra Microsoft el.lign. med henblik på at svindle sig til penge eller andre værdifulde oplysninger.

I dette blog-indlæg på welivesecurity, omtales et fjernsupport-system kaldet AMMYY, der ofte anvendes af svindlerne til at få adgang til en persons PC til diverse lyssky formål. Fra kommentarerne i blog-indlægget er det tydeligt, at svindelen er ganske omfattende og en YouTube-søgning på f.eks. “AMMYY scam” giver mange til tider underholdene indslag, der er lavet af folk, der har gennemskuet svindelen. Desværre er der også mange, der “falder i” og bliver narret af disse svindlere.

Nogle af disse engelsk-talende svindlere har også forsøgt sig i lande, hvor befolkningen generelt taler godt engelsk, f.eks. i Danmark. Men det er nok blot et spørgsmål om tid, før der kommer dansk-talende svindlere ind i billedet, og så er stort set alle i Danmark potentielle ofte.

Et par hurtige råd, du bør huske, hvis du skulle komme ud for noget lignende:

  • Generelt kan ingen andre se, om din PC har problemer (og det gælder også et reklamebanner på en webside…)
  • Microsoft eller lignende virksomheder ringer normalt ikke til dig, medmindre du har ringet eller skrevet til dem først
  • Fjernsupport er ikke farligt, men fjernsupport-systemer kan misbruges af de forkerte personer

Hvis du er i tvivl, så står jeg gerne til rådighed gennem AGR Consult med råd og vejledning.

Leave a Comment