Hvad man ikke skal gøre, når man laver en hjemmeside

Af økonomiske eller andre grunde vælger en del mindre virksomheder at forsøge at lave deres hjemmesider selv eller få hjælp fra venner og bekendte – desværre er resultaterne ofte til mere skade end gavn, da en dårlig hjemmeside i mange situationer skræmmer kunder væk mere end den tiltrækker kunder.

Herunder har jeg nævnt nogle af de ting, man skal passe på, hvis man vælger at prøve at lave sin egen hjemmeside. Eksemplerne på almindelige fejl på hjemmesider er obseveret på hjemmesider, der er “i luften” og repræsenterer kørende virksomheder, der prøver at sælge til private eller virksomheder – jeg vil dog ikke hænge nogen ud og derfor er der ingen henvisning til, hvor fejlene er set.

 • Ufærdige sider
  Det kan til nød tillades, at der ligger ufærdige sider på en hjemmeside i kortere tid i forbindelse med redigering el.lign., men jeg har set eksempler på sider, hvor der kun er en overskrift samt en tekst i stil med “Kommer senere” eller endnu værre en side med meningsløs fyldtekst, som typisk er efterladt fra den skabelon, men har benyttet.
 • Stavefejl
  For en del mennesker er der ikke noget værre end at læse en tekst med stavefejl, så hvis du ikke selv er den bedste til at stave og skrive på dansk, så få hjælp til det, så potentielle kunder ikke fravælger din virksomhed på grund af stavefejl.
 • Justeringsfejl
  En tekst kan justeres til venstre eller højre eller være centreret. Det ser ikke godt ud, hvis tekstjustering ændrer sig mellem siderne eller afsnittene.
 • Billeder uden gennemsigtig baggrund
  Mange vælger at lave en hjemmeside med hvid baggrund, hvilket løser nogle problemer næsten automatisk, men hvis du ikke har hvid baggrund, så er det meget vigtigt, at du arbejder med billeder, der har gennemsigtig baggrund, ellers bliver resultatet ikke pænt.
 • Billeder i dårlig kvalitet
  Ikke alle billeder kan være i lige god kvalitet, men når man tydeligt ikke mestrer basale kundskaber omkring billedbehandling, så bør man få hjælp til dette.
 • Tydeligt forældet indhold
  Hvis man f.eks. har en nyhedssektion på hjemmesiden, så ser det ikke godt ud, hvis den seneste nyhed er 3-4 år gammel. Ligeledes giver det heller ikke et godt indtryk, hvis man f.eks. henviser til noget, der ikke længere er gældende.
 • Dårlige oversættelser
  Tjenester som Google Translate er gode, når man skal få mening i en udenlandsk tekst, men det er altså ikke godt nok, hvis man skal oversætte f.eks. produktbeskrivelser fra et andet sprog. Det resulterer ofte i noget uforståeligt volapyk, så brug hellere en professionel oversætter med lidt branchekendskab.

Jeg håber, at ovenstående tips hjælper med at højne kvaliteten af nogle hjemmesider. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig hos AGR Consult, hvis du mener, at du har brug for hjælp med din hjemmeside.

Leave a Comment