NemID virker nu på mobile enheder (f.eks. iPad)

Fra i dag den 1. juli 2014 kan NemID endelig bruges på mobile enheder, dvs. smartphones og tablets såsom Apple iPad, Apple iPhone og Samsung Galaxy S5. Siden lanceringen af NemID for nogle år siden har dette været længe ventet – både så man kan undgå de utallige Java-opdateringer på en PC men nok mest for simpelthen at kunne bruge NemID på de efterhånden ret almindelige mobile enheder.

Jeg afprøvede kort funktionaliteten på SKATs hjemmeside (www.skat.dk) og det virker efter hensigten. Dog er det ret langsomt at logge ind og indtastningsfelterne er ikke altid fuldt synlige når tastaturet kommer frem på skærmen – i hvert fald ikke på min Android smartphone. Der er dog højst sandsynligt tale om indkøringsproblemer og løsningen vil sikkert blive optimeret i den kommende tid.

Bemærk, at denne nye løsning burde virke på alle mobile enheder (med en internetbrowser), da den er baseret på brug af en browser og ikke en app. Dvs. at den f.eks. virker på både Apples iPad-familie, Samsungs Galaxy-familie og Nokias Lumia-familie.

Dette skridt mod en NemID løsning, der ikke er afhængig af Java fra Oracle, er en god udvikling for danske borgere. Jeg har ikke noget problem med, at software-løsninger er bygget ovenpå andres software, men når Java er så problemfyldt som det er og når Oracle prøver at liste uønsket software (ASK Toolbar) ind på brugerens computer sammen med Java, så mener jeg, at der må kunne findes en bedre løsning som grundlag for en meget stor del af Danmarks brug af sikker IT. Så lad os håbe at den netop lancerede løsning er det første skridt helt væk fra Java.

Leave a Comment