Windows Live Mail findes ikke mere

Tidligere i denne uge ophørte supporten på den populære programpakke Windows Essentials 2012, der bl.a. indeholder mail-programmet Windows Live Mail.

Dette betyder, at du stadig kan bruge programmerne i pakken, hvis de allerede er installeret på din Windows PC, men der kommer ikke flere opdateringer til programmerne og hvis programmerne skal geninstalleres af en eller anden grund, så er dette ikke muligt. Ligeledes vil Microsoft ikke længere rette fejl i disse programmer.

Som erstatning for Windows Live Mail foreslår Microsoft at bruge det gratis Windows 10 Mail (der efter min mening er et dårligt valg for mange Windows-brugere) eller det kommercielle Outlook, der er en del af de fleste Office-pakker med Word, Excel, PowerPoint m.m.

Windows 10 Mail er en del af Windows 10 og er som sådan gratis. For mange personer er Windows 10 Mail dog et dårligt valg som mail-program, primært fordi man ikke umiddelbart kan importere og eksportere mails. Dette er primært et problem, hvis du bruger en såkaldt POP3-konto, hvilket rigtig mange mennesker gør. I Danmark bruger f.eks. Stofa og TDC/YouSee POP3 som standard. I praksis betyder det, at hvis du skifter computer, kan du oftest ikke få dine gamle mails ført med over på den nye computer.

Outlook* er Microsofts kommercielle mail-program, der bruges i mange virksomheder. Microsoft inkluderer Outlook-programmet i alle Office 365 abonnementer samt licenser til Office-pakkerne uden abonnement til virksomheder, mens det ikke findes i licenserne til Office-pakkerne uden abonnement til private brugere. Outlook er meget fleksibelt, og fordi det er så udbredt, som det er, er der ikke stor risiko for, at man pludselig bliver “ladt i stikken” og f.eks. ikke kan overføre gamle mails til en ny computer.

Jeg anbefaler klart Outlook som mail-program i stedet for Windows Live Mail. Men der findes andre muligheder på markedet for gratis mail-programmer, hvor f.eks. Mozilla Thunderbird er meget udbredt og anerkendt.

Du kan læse Microsofts produktbemærkninger og almindelige spørgsmål og svar om ophør af Windows Essentials 2012 her: https://support.microsoft.com/da-dk/help/13785/windows-essentials-2012-release-notes

* Programmet Outlook må ikke forveksles med web-tjenesten Outlook eller Outlook.com, som den også kaldes.

Leave a Comment