10 grunde til, at IT-kriminelle angriber smartphones

Jeg har tidligere skrevet om sikkerhedsprogrammer (antivirus m.m.) til moderne mobiltelefoner – eller smartphones som det hedder på godt dansk – og nu har ESET udgivet en artikel med 10 grunde til, at IT-kriminelle angriber smartphones som aldrig før. Artiklen er på engelsk, men jeg gengiver det vigtigste herunder på dansk.

Smartphones er blevet en næsten uundværlig del af manges hverdag. Smartphones gør os i stand til at løse mange dagligdags opgaver på en måde, der gør vores hverdag lettere og mere underholdende. Dette fører dog til, at smartphones i stigende grad er mål for IT-kriminelles angreb og her er 10 vigtige grunde til dette:

 1. Din smartphone ved alt om dig
  Mange bruger deres smartphone til alt fra at bestille pizza til at ordne deres bankforretninger, hvilket gør, at der ligger mange informationer på en smartphone, som kan være guld værd for en hacker.
 2. Det er en vej ind i virksomheder og andre organisationer
  Med udbredelsen af Bring Your Own Device (BYOD) i mange virksomheder, tillades det, at medarbejdere bruger deres private smartphones i virksomhedens netværk og dette kan give en hacker adgang til en virksomheds værdifulde data.
 3. Sikkerheden kan være dårlig
  De mange private enheder med adgang til en virksomheds data kan give et meget fragmenteret udvalg af enheder, der skal sikres og nogle af disse enheder kan ikke sikres så meget, som en virksomhed gerne vil gøre, simpelthen på grund af indbyggede svagheder i operativsystemet på mange smartphones.
 4. Autoudfyld er blevet vores bedste ven
  Mange bruger en form for automatik til at huske adgangskoder og disse er ofte gemt i ens smartphone, der dermed udgør en stor sikkerhedsrisiko, hvis den hackes.
 5. Det er en vej ind i din pung
  Med de mange betalingsmuligheder, der efterhånden tilbydes til smartphones, er det blevet endnu mere attraktivt at hacke disse.
 6. Mobilen ved, hvor du er og hvor du arbejder
  De indbyggede lokationstjenester i smartphones letter vores hverdag i mange situationer. Informationer om din færden lagres i din smartphone og denne information kan være guf for en hacker.
 7. Bluetooth
  Bluetooth har tidligere været et meget udsat punkt i smartphones, men sikkerheden er blevet forbedret i de nyeste versioner. Bluetooth udgør dog stadig et potentielt sikkerhedshul, der ikke kan ignoreres.
 8. Nogle svindelnumre er specifikt til mobiler
  Nogle svindelnumre går i bund og grund ud på at få en smartphone til at foretage skjulte opkald til numre, der takseres meget højt, og hackerne scorer gevinsten i den anden ende.
 9. Det er en god måde at sende spam-mail
  Smartphones foretrækkes ofte af hackere som en måde at sende spam-mails, fordi det er sværere at spore, end hvis de benytter almindelige computere eller servere.
 10. Brugere ignorerer ofte sikkerhedsrisiciene ved smartphones
  De fleste har efterhånden lært, at sikkerhed er vigtigt på bærbare og stationære computere, men der er stadig mange – selv professionelle – der ikke har indset vigtigheden af at sikre deres smartphones.

Hvis du er interesseret i sikkerhed til din smartphone, så kontakt mig hos AGR Consult.

 

Leave a Comment