Alle har ret til en hurtig forbindelse – men har du brug for det?

Den første del af ovenstående overskrift er hentet fra markedsføringssiden for “SE Bredbåndspuljen”. Fra den 16. maj 2017 modtager SE Bredbåndspuljen ansøgninger fra områder, der i dag ikke har mulighed for at få hurtige og stabile internetforbindelser. Men har du brug for en hurtig forbindelse eller er det bare markedsføring for noget, du reelt ikke har brug for?

I mit virke som IT-konsulent ser jeg mange forskellige hastigheder på internetforbindelser hos mine kunder og jeg ser også mange forskellige typer brugere af disse internetforbindelser. Der vil utvivlsomt være nogle danskere, for hvem en hurtigere internetforbindelse stort set ikke vil blive bemærket. Men for langt størstedelen af befolkningen vil en forbindelse med en hastighed på f.eks. 50 Mbit per sekund være en absolut mærkbar forbedring i forhold til en forbindelse på f.eks. 5 Mbit per sekund.

SE’s forbindelser bygger på fiberteknologi fremfor den ellers meget udbredte kobberteknologi. Kobberteknologien som den benyttes i dag har en begrænsning i, hvor hurtigt man kan sende data sammenlignet med at modtage data. Dette er normalt kun vigtigt, hvis man skal sende store mændger data, som f.eks. at sende digitale billeder til “fremkaldelse”, dvs. printet hos en virksomhed. Fiberteknologien har ikke denne tekniske begrænsning.

Det er værd at bemærke, at det at få en hurtigere internetforbindelse, også stiller krav til det udstyr (routere, adgangspunkter, Wi-Fi adaptere m.m.), man benytter i hjemmet. Ældre udstyr kan ikke nødvendigvis udnytte den højere internethastighed, så den første reaktion efter skift til en hurtigere internetforbindelse kan være skuffelse, hvis man er begrænset af ældre udstyr. Dette kan jeg hjælpe med gennem AGR Consult, hvor du kan få en gennemgang af dit udstyr, for at få identificeret “svage led”. Du kan også med fordel læse dette tidligere blog-indlæg om hurtige routere.

Du kan se mere om SE Bredbåndspuljen her: https://www.se.dk/se-puljen

Som en afsluttende bemærkning vil jeg lige nævne, at der findes alternativer til en fiber fra SE, hvis man bor i et område, hvor der ikke kan leveres hurtige internetforbindelser. Du er velkommen til at kontakte mig hos AGR Consult for at høre om nogle andre muligheder, der ikke kræver nedgravning af en fiber.

Leave a Comment