Savner du bedre dækning fra det trådløse netværk i dit hus eller kontor?

Efterhånden som vi benytter flere og flere trådløse enheder, der skal forbindes til internettet med højere og højere hastigheder, kræves der mere og mere af de trådløse netværk i vores huse og kontorer. Det trådløse netværk, der måske var fint for et par år siden, er måske ikke særlig godt længere.

Jeg har gennem min virksomhed AGR Consult installeret mange trådløse netværk hos kunder, og flere og flere af disse har mere end en enkelt trådløs sender i modsætning til den normale opsætning med en enkelt router, der indeholder trådløs funktionalitet.

Når flere trådløse sendere – teknisk set kaldes de trådløse adgangspunkter – skal virke i det samme hus eller kontor, er det nødvendigt at koordinere frekvenser mellem disse sendere. Denne frekvenskoordinering er en videnskab i sig selv, og en uheldig frekvensplanlægning er ofte kilde til mange problemer. Derudover er den traditionelle Wi-Fi standard ikke god til at håndtere mobile enheder som beskrevet i dette tidligere blogindlæg.

Ovenstående problemer har der dog været løsninger på i form af systemer, der er beregnet til større områder, som f.eks. et stadion eller store virksomheder. Disse løsninger – teknologien kaldes mesh netværk – er nu blevet tilgængelige i et prisområde, hvor de fleste privatpersoner kan være med, og jeg har i AGR Consult allerede installeret nogle stykker af disse med gode resultater.

Udover at man får god dækning med hurtigt internet i sit hus eller kontorbygning, så får man også nogle enheder, der er lette at placere i hjemlige omgivelser med minimalt kabeltræk. Billedet her viser en enhed fra et sådant mesh netværk.

Hvis du er interesseret i en opgradering af dit trådløse netværk, så kontakt mig hos AGR Consult og lad os se, hvad der kan gøres.

Leave a Comment