Bliver din PC som ny for 170 kroner?

I dag så jeg en annonce på facebook, der lokkede med “Sådan gør 170kr din gamle computer som ny på et øjeblik!”.
xtrapc-ad
Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det skal det også vise sig at være, i hvert fald, hvis man forventer, at ens gamle computer bliver superhurtig med et slag.

Er det for godt til at være sandt?

Både ja og nej. I princippet får din gamle computer nyt liv for 170 kroner (plus forsendelsesomkostninger), men det er ikke din gamle computer, som du kender den, der pludselig bliver ekstra hurtig.

Fornyelsen består i, at “dimsen” – en almindelig USB-pind med lidt hukommelse – indeholder et optimeret operativsystem i form af en Linux-installation, der kan køre direkte fra dimsen og dermed slet ikke starter Windows eller Mac OS på din gamle computer.

Dvs., at du ikke har nogen af dine gamle programmer og data med over i din “nye” computer, men du har derimod mulighed for at benytte tilsvarende programmer fra Linux-installationen. Det skal dog siges, at dine gamle data-filer er tilgængelige, men det er nye programmer, du skal bruge, for at læse data-filerne.

Er det svindel?

Nej, det er det egentlig ikke, for firmaet siger som sådan ikke noget forkert (udover de tilfredse kundeudtalelser, der er nævnt herunder), men det er vildledende bevidst at prøve at få folk til at tro, at deres gamle computer pludselig bliver som ny. Juridisk set er der nok ikke tale om svindel men om udeladelse af væsentlige detaljer…

Det, der måske kan betegnes som svindel, er de udtalelser på siderne, der skal ligne tilfredse kunder, der har kommenteret og givet deres tilfredshed til kende via facebook el.lign. Disse udtalelser er pure opspind. De tydeligste tegn på dette er, at de enkelte indlæg har fiktive tidsstempler (et indlæg, der angiveligt er skrevet for 51 minutter siden var også skrevet for 51 minutter siden dagen før…) samt at der intet sker, når man klikker på navnet på personen, der angiveligt har skrevet kommentaren.

Skynd dig…

Et andet tegn på, at dette produkt ikke er helt, hvad det giver sig ud for at være er, at tilbuddet kun gælder i dag, da der angiveligt er så stor efterspørgsel, at man fra i morgen kun kan købe produktet ved at blive inviteret til at købe. På siden ser det sådan ud:

xtrapc-time

På magisk vis ændres datoen dog hver dag, så i morgen er det nok i morgen, der er den sidste dag, du kan købe dette produkt. Det er ikke troværdigt, men nogen mener, at det er god markedsføring, der skaber salg – men ikke nødvendigvis tilfredse kunder…

Vil du gerne have en hurtigere PC?

Hvis du gerne vil have en hurtigere PC, hvor alt er som før, bare hurtigere, så er der ingen vej udenom traditionel optimering af din PC. Om det kan betale sig, er en anden sag – din PC bliver aldrig så hurtig som den var engang, idet Windows, programmer og internetsider kræver mere og mere af computerne i takt med, at nye computere bliver hurtigere og hurtigere.

Hvis du vil have en ny PC med Windows, så kan dine data flyttes fra den gamle til den nye computer og de nyeste versioner af dine gamle programmer kan installeres på den nye PC (bemærk, at du måske skal købe nye versioner af nogle programmer).

Hvis du derimod har lyst til at kaste dig ud at benytte Linux i stedet for Windows eller Mac OS, så er produktet, der er omtalt på denne side, måske noget for dig. Men for langt størstedelen af den danske befolkning er produktet ikke det, de har brug for.

Du er velkommen til at kontakte mig i mit firma, AGR Consult, hvis du er interesseret i en hurtigere PC – på den ene eller den anden måde. Du kan kontakte AGR Consult ved at klikke her.

Leave a Comment