Der blev fundet 57 virus-inficerede filer!!!

I fredags ringede en kunde og spurgte, om jeg kunne fjerne virus fra hans PC. Det kan AGR Consult selvfølgelig godt håndtere, men jeg skriver dette indlæg for at illustrere, at antivirus ikke bare er antivirus og at man bør tænke sig godt om, når man vælger en antivirus-løsning.

Da jeg fik kundens harddisk forbundet til mit virus-fjernelses-system (baseret på ESETs antivirus teknologi) opdagede ESET ikke færre end 57 inficerede filer. Dette er ikke usædvanligt på en virus-inficeret PC – det usædvanlige ligger i, at det gratis antivirusprogram, der kørte på kundens PC, meldte, at alt var i sin skønneste orden…

Dette betyder, at det gratis antivirusprogram havde ladet 57 filer blive inficeret med virus uden at opdage det. Heldigvis var en af de angribende vira af typen, der melder klart ud, at systemet er inficeret. Skrækscenariet er selvfølgelig de mere intelligente vira, der ikke viser deres tilstedeværelse, men blot sidder i baggrunden og gør det, de nu gør, f.eks. snuse ens bankkonto-oplysninger eller kodeord eller noget andet ubehageligt – og det alt imens man stoler på, at et gratis antivirusprogram holder ens PC sikker.

Jeg har tidligere skrevet om nogle af de overvejelser, man bør gøre sig, inden man vælger at benytte et gratis antivirusprogram. Ovenstående eksempel bekræfter blot, at man virkelig skal tænke sig godt om, inden man vælger, hvad der nok er det vigtigste program, der skal benyttes på en PC: Sikkerhedsprogrammet med antivirus og firewall. Bemærk dog, at brugen af selv et velrenommeret sikkerhedsprogram som ESET Smart Security ikke er garanti for ikke at få problemer med sin PC – men det er altid en væsentlig bedre sikring end ingen sikkerhed.

Klik her for at se en uvildig sammenligning af ESET mod kendte alternativer (ESET har samlet resultater fra uvildige test – på engelsk). Kontakt mig hos AGR Consult, hvis du er interesseret i en sikkerhedsløsning fra ESET. Se mere her:

Leave a Comment