Er du bundet af din e-mail adresse?

Er du en af dem, der på et tidspunkt valgte at få en e-mail adresse hos den internetudbyder, der leverede din internetforbindelse? Så kan du nu være i en situation, hvor du i praksis er bundet til denne udbyder medmindre du vil ændre din e-mail adresse og det er de færreste, der ønsker at gøre det.

Hvis du f.eks. fik en e-mail adresse hos TDC, da du fik din første internetforbindelse for mere end 10 år siden, så slutter din e-mail adresse i dag måske på noget med @mail.tele.dk. Hvis du nu ønsker at skifte din TDC internetforbindelse ud med en internetforbindelse fra en anden udbyder, så vil du enten miste din e-mail adresse hos TDC eller TDC vil kræve betaling for at bevare den.

Der er flere alternativer til en sådan e-mail adresse fra en internetudbyder:

  • Køb en e-mail adresse fra en domænecentral
    En domænecentral har købt utallige internetdomæner og de sælger individuelle e-mail adresser baseret på disse domæner. Du kan f.eks. købe e-mail adressen ditfornavn@ditefternavn.com, hvis domænet ditefternavn.com er ejet af en domænecentral.
  • Køb dit eget domæne
    Man kan købe sit eget domæne og få en e-mail adresse på dette domæne. Du kan f.eks. købe domænet ditefternavn.com eller ditefternavn.dk, hvis et af disse domæner er ledigt i den verdensomspændende domænebank. Når du har købt et domæne ejer du det indtil du ikke vil have det længere, så du risikerer ikke, at du pludselig bliver tvunget til at skifte e-mail adresse (medmindre du ikke kan betale for opretholdelsen af domænet).
  • Få en gratis* e-mail adresse
    Man kan oprette en gratis* e-mail adresse mange steder. Nogle af de populære steder er Google Mail (GMail) og Microsoft (Hotmail, Outlook m.fl.). Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er noget, der er gratis (se fodnoten herunder), og du kan ikke vælge et personligt domæne, som du kan i de to andre metoder nævnt herover.

Hvis du er interesseret i en e-mail adresse, der gør dig uafhængig af din internetudbyder, så kontakt mig hos AGR Consult og lad mig hjælpe dig.

* Du betaler indirekte for e-mail servicen hos Google ved at give Google lov til f.eks. at “læse” alle dine e-mails og vise dig reklamer bl.a. på baggrund af indholdet i dine e-mails. Microsoft tillader sig også at vise reklamer til dig, men de “læser” tilsyneladende ikke dine e-mails til dette formål. Læs betingelserne for en gratis service igennem før du accepterer.

Leave a Comment