Pas på med de smarte funktioner på din smartphone

Smartphones er – ja, smarte. Men det smarte kan også blive lidt for smart for den almindelige bruger, hvilket eksemplet herunder illustrerer ganske godt – resultatet er en ubrugelig iPhone.

En familie ringede for nyligt til mig hos AGR Consult og sagde, at de ikke kunne få en iPhone til at acceptere et nyt Apple-ID. Mobilen havde været brugt et års tid og var nu givet videre til et andet familiemedlem. De havde så nulstillet iPhonen og efter genstart bad den om et Apple-ID – foreløbigt er alt som forventet.

Men det indtastede Apple-ID blev ikke accepteret med begrundelsen, at det ikke kunne bruges til at nulstille iPhonen. Denne fejlmeddelelse indikerer, at den tidligere bruger af iPhonen har aktiveret funktionen “Aktiveringslås” i “Find min iPhone”-funktionaliteten, der skal beskytte en iPhone mod tyveri, idet den f.eks. ikke kan nulstilles uden det rigtige Apple-ID.

I dette tilfælde kunne familien ikke huske, hvilket Apple-ID der tidligere havde været benyttet på denne iPhone og så er iPhonen faktisk fuldstændig ubrugelig – en smart papirvægt er nok det bedste udtryk for, hvad den er blevet til. Havde familien blot kunnet huske, hvilket Apple-ID, der havde været benyttet på iPhonen, så kunne den have været reddet.

Hold styr på koder og konti til “smarte” tjenester – det kan i et stigende antal situationer have ganske mærkbare konsekvenser at glemme sådanne oplysninger. I AGR Consult kan jeg hjælpe med programmer til at gemme adgangsinformation, kontooplysninger o.lign.

Leave a Comment