Har du købt noget godt SEO for nylig?

Hvis du driver en mindre virksomhed, så har du sikkert oplevet at blive kontaktet af virksomheder, der tilbyder dig SEO. Og det tilbydes som om alle ved, hvad SEO er, men reelt ved kun relativt få, hvad SEO egentlig er for en størrelse – og det udnyttes desværre af mindre hæderlige firmaer. SEO står for Search Engine Optimisation og skal resultere i mere salg gennem mere trafik på firmaets hjemmeside gennem en bedre placering i internettets søgemaskiner (som regel snakker man primært om Google).

seoProblemet er bare, at det er utroligt vanskeligt at måle effekten af SEO, medmindre du har en webshop, hvor man kan følge de enkelte køb tilbage til hvilken hjemmeside køberen startede på før vedkommende gennemførte et køb i webshoppen. Hvis du derimod driver en virksomhed, der ikke benytter sig af en webshop, men gerne vil have en tilstedeværelse på internettet i form af en hjemmeside til at præsentere virksomheden og dens produkter og/eller ydelser, så måles hjemmesidens effekt som regel i form af antallet af besøgende på hjemmesiden evt. med lidt yderligere detaljer.

Så hvad er problemet?

Problemet med at bruge antal besøgende på hjemmesiden som mål for effekten af at have en hjemmeside og effekten af et eventuelt SEO projekt er, at besøg på hjemmesiden kan forfalskes, så det ser ud som om der er en stor stigning i antallet af besøgende på hjemmesiden men i realiteten er det falsk trafik, der aldrig vil medføre ekstra salg. Denne falske trafik vil derimod – alt andet lige – gøre hjemmesiden langsommere for de reelle besøgende samt udvande værdien af de statistikker, man kan se om hjemmesiden, idet den falske trafik er maskeret som reel trafik.

En mindre seriøs SEO-virksomhed vil kunne vise en mangedobling af besøgende på din hjemmeside selvom trafikstigningen er falsk trafik genereret af robotter. Og dit salg er i bedste fald uændret.

Skal du tage mit ord for dette?

At det ikke bare er noget jeg postulerer kan ses i dette blog-indlæg fra det amerikanske firma, Sucuri, der sælger sikkerhedsprodukter til hjemmesider: Sucuri blog-indlæg (på engelsk). Sucuris produkter til sikkerhed på hjemmesider kan også købes hos AGR Consult til konkurrencedygtige priser.

Hvis du er interesseret i rådgivning eventuelt i forbindelse med et SEO tilbud, som du overvejer, så er du velkommen til at kontakte AGR Consult.

Leave a Comment