Her hjælper kun sund fornuft

De fleste er efterhånden opmærksomme på, at der kan ankomme e-mail i ens indbakke, der foregiver at være fra f.eks. en bank, men som i virkeligheden er fra en ukendt svindler, der er ude på at få information fra dig, så du kan blive offer for en form for svindelnummer. Men på det seneste er der begyndt at dukke en ny type svindelnumre op i Danmark, som ikke nødvendigvis er helt så nemme at gennemskue.

I denne artikel i Berlingske i går beskrives svindelen ved et konkret eksempel, hvor en hjælpsom ven blev offer for et svindelnummer og mistede 13000 kroner. I korte træk går svindelen ud på, at man får hacket sin e-mail og svindleren sender så e-mail til alle dine kontakter med en ordlyd, der skal få dem til at overføre penge til et sted i udlandet, hvor du angiveligt er strandet og har fået stjålet alle dine ejendele. Der kan være variationer i detaljerne, men fælles er det, at e-mailen ser ud til at komme fra en, du kender, hvilket er det farlige.

Selvom du har en god beskyttelse på din computer i form af et godt sikkerhedsprogram, så kan et sådant sikkerhedsprogram normalt ikke fange denne slags svindel, så du kan ikke undvære din sunde fornuft selvom du har et godt sikkerhedsprogram.

Kontakt mig hos AGR Consult, hvis du ønsker en god sikkerhedsløsning til din computer eller hvis du ønsker rådgivning om kodeord, f.eks. for at minimere risikoen for at din e-mail bliver hacket.

Leave a Comment