Kan det betale sig at købe en brugt computer?

Der findes firmaer, der køber større virksomheders kasserede computerudstyr, klargør det og sælger det igen. Jeg har kigget på et enkelt eksempel på, hvad man får for pengene, når man køber brugt.

Hos en sådan brugtforhandler fandt jeg en Lenovo PC, der i beskrivelsen bl.a. indeholdt ord som “stabil og funktionel stationær”, “kraftig […] processor”, “hurtig computer” samt “hurtig maskine med masser af processorkraft og nok ram i en samlet kvalitetsindpakning til en fornuftig pris”. Dette lyder jo meget godt og det til en pris på 1899,- inkl. moms.

En ny PC med sammenlignelige specifikationer finder man f.eks. også i Lenovos program. Her kan en Edge72 leveres i samme slags kabinet som den brugte PC men med en mere tidssvarende CPU kaldet Pentium G2020 samt mere RAM og større harddisk. Denne PC kan i skrivende stund fås til omkring 3000,- inkl. moms.

Umiddelbart ligner det jo en god historie for den brugte PC, men – og det er virkelig et seriøst men – når først man har opgraderet den brugte PC til samme mængde RAM og samme størrelse harddisk som den nye PC og derudover har tilføjet et standard tastatur og mus, så ender prisen på ca. 2900,- inkl. moms.

Dvs. at man sparer ca. 100,- (eller 3%) ved at vælge den brugte PC og man får så en brugt PC, der typisk har været brugt i kontormiljø i mindst 3 år og ofte har været tændt 24 timer i døgnet. Derudover er den nye PC væsentlig hurtigere – Pentium G2020 CPU’en er mindst 50% hurtigere end den CPU, der sidder i den brugte PC (ifølge cpubenchmark.net).

Og som om dette ikke var argument nok for at vælge en ny PC fremfor en brugt, så er der også garantien at tænke på. Den brugte Lenovo i eksemplet her leveres med en standard garanti, hvor maskinen skal sendes til reparation ved fejl. En ny Lenovo som den i eksemplet her leveres med en standard garanti, der omfatter 1 års reparation hos kunden næste dag efter fejlmelding. Og denne garanti kan tilmed udvides til f.eks. 3 år til en meget favorabel pris.

Så tænk lige en ekstra gang over det med at købe en brugt PC og tro ikke automatisk, at det er et godt køb. Og du skal selvfølgelig være velkommen til at kontakte mig hos AGR Consult, hvis du nu er overbevist om, at en ny PC er det, du skal bruge.

Leave a Comment