Opdatering af programmer – hacking af netbank

Dette indlæg startede egentlig som en reaktion på en artikel i Berlingske d.d. om nogle danskeres tilsyneladende sløsede omgang med opdatering af programmer: http://www.b.dk/tech/danskerne-lukker-selv-hackere-ind. Men efterhånden som jeg fik tænkt lidt mere over tingene, valgte jeg at inddrage aspektet omkring økonomiske tab som følge af hacking af en persons netbank.

Efter en samtale med en kunde gik det op for mig, at nogle mennesker er ret ligeglade med sikkerhed på deres computere, da de danske banker generelt erstatter tab som følge af misbrug af netbank. Dette er måske nok den generelle opfattelse, men den reelle virkelighed er nærmere, at man generelt har en selvrisiko i forbindelse med sådanne tab og denne selvrisiko forhøjes, hvis man har handlet uansvarligt.

Det vil så være en vurderingssag, om sløsen med opdateringer af programmer på en persons PC vil være at betragte som “uansvarlig”, men fakta er, at jævnlig opdatering af programmerne på ens computer nedsætter risikoen for hacking betydeligt. Dette koblet med et godt sikkerhedsprodukt i form af antivirus og firewall vil være et godt udgangspunkt for ikke at kunne blive betragtet som “uansvarlig” i denne forbindelse.

Jeg har i forbindelse med dette indlæg undersøgt de specifikke dækningsregler i et par af de større danske banker og generelt er formuleringer omkring dette i deres betingelser ret vage, men de opererer begge med en selvrisiko og brug af begreber som “uforsvarligt”, “uansvarligt” og “sløset”.

Du er velkommen til at kontakte mig hos AGR Consult, hvis du ønsker hjælp til opdatering af programmerne på din computer.

Leave a Comment